Rijopleiding in Stappen (RIS)

Op verzoek van de minister van Verkeer en Waterstaat verzorgt het CBR de landelijke invoering van de Rijopleiding In Stappen. Je eigen instructeur is getraind als RIS-instructeur en ROCRO is gecertificeerd voor de RIS-opleiding.

Slagingspercentage
Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs. Het liefst vraag je het examen al aan na je 10e rijles. Maar hoe weet je of je dan klaar bent voor het examen?
Er is niets zo vervelend als zakken. Met de RIS weet je precies waar je aan toe bent. Je vorderingen staan op de leerling-kaart. Zo kun je zien wat je al beheerst en waar je aandacht aan moet besteden. Duidelijkheid voor alles dus.
De Rijopleiding in stappen duurt niet langer dan een reguliere opleiding, Wel leg je d.m.v. de RIS 3 extra deeltoetsen af (2 bij je rijinstructeur en 2 bij het CBR. Daar staat tegenover dat het slagingspercentage fors hoger is.

De voordelen op een rijtje

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit in rijopleiding
  • Stap voor stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerling-kaart
  • Leren zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden.


In het kort
De naam zegt het eigenlijk al. Bij de Rijopleiding in Stappen leer je in
stappen. Je gaat steeds een stap verder als je de vorige stap goed beheerst. Je eerste stap is meestal een huiswerkopdracht. Je laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties
kunt uitvoeren. In totaal doorloop je op deze manier zo’n 39 scripts (zijn checklisten), verdeeld over 4 modules.
Iedere module wordt afgesloten met een toets.
In de Rijopleiding in Stappen krijg je je eigen leerling-kaart. Daarop houdt de instructeur je vorderingen nauwkeurig bij. Hiermee kan je
zelf zien hoe je ervoor staat en waaraan je nog moet werken.
Na bijna elke les wordt er weer een vooruitgang aangetekend op je kaart. De leerling-kaart is opgenomen in het cursusboek voor de leerling.

Toetsen
Na afronding van de 1e en 2e module worden je kennis en vaardigheden getoetst, je eigen ROCRO instructeur neemt deze toetsen af. De 3e toets (de Tussen Tijdse Toets)leg je af bij het CBR, je kunt dan vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het latere praktijkexamen. De 4e en laatste toets is het eigenlijke CBR praktijkexamen.