Tussentijdse Toets (TTT)

Hoe ver ben ik?

Bij de opleiding voor het praktijkexamen kun je je vorderingen testen met een “Tussentijdse Toets”. De toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid alvast te wennen aan het rijexamen en eventuele nerveusiteit weg te nemen. Bovendien is het mogelijk dat je je examen aflegt bij dezelfde examinator die je toets afneemt.
Onderzoek van de stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid heeft uitgewezen dat de slaagkans door een TTT met 20% kan toenemen.

De toets

De examinator van het CBR beordeelt tijdens de TTT hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Hij neemt alles onder de loep wat bij een echt examen ook getoetst wordt. Je eigen ROCRO instructeur rijdt mee. De toets duurt even lang als een echt examen (55 minuten).

De voordelen

Na afloop van de toets krijg je van de examinator een adviesformulier mee. Daarop brengt de examiniator per onderdeel advies uit. Je kunt dan zien aan welke onderdelen je nog moet werken. Zorg dat je je adviesformulier bij je hebt als je je examen doet.
Dit is vooral belangrijk als je vrijstelling hebt gekregen voor het onderdeel bijzondere verrichtingen. Daarnaast kan het adviesformulier de doorslag geven bij twijfel over de examenuitslag.

Wanneer?

ROCRO bepaalt samen met jou het tijdstip van de toets. Het CBR adviseert om de toets af te leggen na ongeveer driekwart van de rijopleiding.

Meenemen naar het CBR:

  • Een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs;
  • Uitnodiging/oproepkaart